Mevzu Hadisler Menşe'i Tanıma Yolları Tenkidi
  • YaÅŸar Kandemir (Prof.Dr.)
  • Yayınevi: İfav Yayınları

Fiyat: 10,0 TL
13,0 TL

Adet:


Hz. Peygamber ilahi emirleri tebliÄŸ etmekle kalmamış, dini bilfiil yaÅŸamış ve tatbik etmiÅŸtir. Ne var ki, Müslümanların en tabii hak ve vazifesi olan Peygamberini olduÄŸu gibi tanıma keyfiyeti, hadis diye uydurulan sözlerle güçleÅŸtirilmiÅŸtir.
İşte elinizdeki bu kitapta hadis uydurma hareketinin ne zaman baÅŸladığı, insanları hadis uydurmaya sevkeden amillerin neler olduÄŸu etraflıca incelenmiÅŸ, hadislerin uydurulmasında ve yayılmasında rol alanların durumları araÅŸtırılmıştır. Ayrıca, hadis uydurma hareketi karşısında hadis âlimlerinin mukabil faaliyetleri, yalancıları tanımak için ortaya koydukları esaslar belirtilmiÅŸ, sadece mevzu hadisleri inceleyen kitaplar tespit edilerek, bunların muhteva ve tenkid usulleri gösterilmiÅŸtir.
Akademik çalışmanın bir ürünü olan bu eser, Hz. Peygamber'in ‘Benim aÄŸzımdan yalan uydurmak ÅŸüphesiz ki baÅŸka bir kimsenin aÄŸzından yalan uydurmaya benzemez" hadisinin ifade ettiÄŸi manayı gözler önüne sermiÅŸtir.

Şu an müşteri yorumu bulunmamakta.

Sadece kayıtlı üyeler yprum gönderebilir.