Alışveriş Sepeti

Kitap Detayı

Kitap Ve Hikmet Dergisi 18 Sayı

Kısa Bilgi

Değerli Kitap ve Hikmet okurları; 18. sayımızla yeniden beraberiz.

Yazar:

Stok Bilgisi: 996 adet

15 TL
 

Editörden

Bu sayımızda bireysel olarak faydalanılan; ama bütün topluma zararı olan faiz konusunu “Borçsuz Ekonomi” teması altında reçeteleriyle birlikte işledik.

Uzmanlık alanlarından biri de ekonomi olan Değerli Hocamız Prof. Dr. Abdulaziz Bayındır “Borca Dayalı Ekonomi Çağdaş Kölelik” başlığı altında kaleme aldığı yazısında var olan ekonomik sistemlerce cebimizdeki paralar üzerinden nasıl köleleştirildiğimizi ve bu etkinin korkunç sonuçlarını rakamlarıyla bizlere gösterdi.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam İktisadı ve Finansı Anabilim Dalı başkanlığı görevini icra eden Prof. Dr. Servet Bayındır “Borca Dayalı Finansmandan Kurtuluşa Bir Adım: Gayrimenkul Sertifikaları” başlıklı yazısında “İslamî” olarak lanse edilen ekonomik araçların gerçek yüzünü ve olması gereken doğru ekonomik araçları anlattı.

Vakıf yönetim kurulu üyemiz Hasan Mustafa Arslan şeytan ve faiz konulu yazısında şeytanın insanı nasıl yönlendirdiğini ğayy ve emaniye kavramlarını ele alan yazısıyla değerlendirdi. Servet Bayındır, Hasan Mustafa Arslan’a verdiği röportajda ise borç, zenginlerin borç talebi, borcun kazanç kapısı haline getirilmesi, faizin meşrulaştırılması ve katılım bankaları gibi önemli konuları değerlendirdi.

Süleymaniye Vakfı Yayınlarından çıkan “Helal Gıda” kitabının da yazarı olan Dr. Yahya Şenol önümüzdeki günleri ilgilendiren kurban konusunu “Hayvan (Kurban) Kesimi” başlığında kaleme alarak kurban kesim türlerini, kesim yeri ve kesimin nasıl yapılması gerektiği gibi konuları ele aldı.

Dr. Fatih Orum ise “Bir Ayetin Başına Gelenler”de Enfal sûresi’nin 31. ayetinden hareketle “esâtîru’l-evvelîn” kavramı üzerinde duruyor. Orum, meal ve tefsirlerde genellikle “eskilerin masalları” şeklinde dilimize çevrilen bu ifadenin Kur’an bütünlüğünde nasıl anlaşılması gerektiğine dikkatlerimizi çekiyor. Doç. Dr. Zeki Bayraktar Kur’ân’da geçen ve anadili Arapça olmayanların zihnine takılan “arabî” ve “a’cemî” kavramlarını “A’cemî ve Arabî Kur’an Ne Demek?” başlığı altında açıklıyor.

Erdem Uygan geçen sayımızda “tenzîl” kavramını ele almış ve “inzâl” kavramını bu sayımıza bıraktığını bildirmişti. Aynı kelimenin farklı formlarından olan bu iki önemli kavramı ele almaya -söz verdiği gibi- “inzâl” kavramıyla devam ediyor. Dinler tarihi araştırmaları yapan Fehmi Çeçen, İsa (a.s.)’ın İncil’e göre de tanrı olamayacağını anlatan yazı dizisinin ikinci bölümüyle, hadis araştırmalarıyla tanıdığımız Harun Ünal Hocamız da “Harut ve Marut” başlıklı yazısı dizisinin ikinci bölümüyle yine bizlerle birlikte.

Vedat Yılmaz; Fehmi Çeçen, Hişam Alabed ve Bülent Şahin Erdeğer’in de katıldığı ve Süleymaniye Vakfı binasında bir takım tarikat mensubu hocalarla gerçekleştirilen münazarayı siz okurlarımız için yazıya döktü ve değerlendirdi. Süleymaniye Vakfı Eğitim Araştırmaları Topluluğu (S.V.E.A.T.), “Kur’ân’da Eğitimle İlgili Kavramlar” yazı dizisine bu sayımızda “Azim” kavramıyla “’Azim’ Kavramı ve Eğitimdeki Önemi” başlığıyla devam etti. Aile Danışmanı Asiye Türkan; ailelere, annelere ve babalara öğüt niteliğindeki “Göz Aydınlığı Eşler ve Evlatlar İçin” başlıklı yazısıyla bu sayımızda bizimle. Son olarak Zeynep Dönmez “Bu Çocuklar Neden Doyumsuz Oldu?” başlığıyla çocuk sahiplerinin kendilerine sıkça sorduğu soruyu siz okurlarımız için cevaplandırdı. Bir sonraki sayımızda tekrar buluşmak dileği ile…

Türkiye Finans logosu
Taksit Taksit Tutarı Toplam Tutar
1 15 TL 15 TL
Taksit Taksit Tutarı Toplam Tutar
1 15 TL 15 TL