Alışveriş Sepeti

Kitap Detayı

Kitap Ve Hikmet Dergisi 19 Sayı

Kısa Bilgi

Değerli Kitap ve Hikmet okurları; 19. sayımızla yeniden beraberiz.

Yazar:

Stok Bilgisi: 995 adet

15 TL
 

İman, bir şuur halidir. Şuursuz bir imandan söz etmek mümkün değildir. Doğru imana sahip olabilmek için de doğru bilgilere sahip olmak gerekir. Şüphesiz, bu doğru bilgilerin kaynağı da kitap ve hikmettir.

Değerli okuyucularımız, bu sayımızda karşınıza “İman” temasıyla çıkıyoruz. Baş makalemizde Prof. Dr. Abdulaziz Bayındır “Kitap Merkezli Dinden İnsan Merkezli Dine” başlıklı yazısında ufuk açıcı bilgiler sunuyor. İman ettiğimiz din gerçekten Allah’ın dini mi? Yoksa bugün İslam diye öğretilen şey, din adı altında insanlar tarafından dizayn edilmiş, kitap ve hikmetle bağlantısı bulunmayan, bir yığın uydurmadan mı ibaret? Söz konusu nebîmize iman olunca mangalda kül bırakmayız. Diğer yandan nebîmiz hakkında bize gelen bilgilerin sahihliğini pek araştırmayız. Hal böyle olunca bazı hurafeler dinin temel bir öğesi gibi algılanır hale geliyor.

Dr. Yahya Şenol, “Sen Olmasaydın (Levlâke)” başlıklı yazısında uydurma “Levlâke” hadisini ele alıyor. Bu uydurma hadisin, pek çok din görevlisi tarafından bile nasıl ayet zannedilir hale geldiğini gözler önüne seriyor. Kur’ân’ın Allah’ın kitabı olduğunu nereden biliyorsunuz? Bu soruya verilen cevap genellikle şudur: “Çünkü Kur’ân’ı Muhammed aleyhisselam getirmiştir. O yalan söylemez.” Peki, insanların ispatına muhtaç bir kitap Allah’ın kitabı olabilir mi? Erdem Uygan, “Kitab’ın Allah’a Aidiyetinin Delili Nebî’nin Sözü” başlıklı yazısında, ümmet olarak Kur’ân’a iman konusunda ne derece zayıf bir konumda olduğumuzu adeta yüzümüze vuruyor.

İman esaslarımızdan bir tanesi de “meleklere iman”dır. İman iddiasında bulunduğumuz bu varlık türünü ne kadar tanıyoruz? Gaybî bir alana giren melek konusunu doğru öğrenebileceğimiz tek kaynak Kur’ân’dır. Hasan Mustafa Arslan dergimizin bu sayısında sizler için ayetler ışığında “Melek-Cin İlişkisi” başlıklı bir çalışma hazırladı. Kur’ân’la ilgili her yeni araştırma, yeni bir yanlışı ortaya çıkartıyor. Yanlış tarih bilgilerimiz, hikmet metodundan uzaklaşmış olmamız gibi birçok sebepten ötürü ayetlerin başına büyük facialar gelmiştir.

Abdullah Bayındır, “Allah’ın Elçisinin Örnekliği ve Nasr Suresi” başlıklı yazısında Nasr Suresi’nin doğru anlaşılmasına yönelik çarpıcı bilgiler sunuyor. Dergimizin bu sayısında değerli hocamız Prof. Dr. Mikail Bayram ile İran’ın İslamî ilimlere ve İslam medeniyetine etkileri konusunda bir röportaj yaptık. Son derece değerli bilgilerin paylaşıldığı bu söyleşiyi heyecanla okuyacağınızı düşünüyoruz. Oğlunun gömleğini yüzüne süren Yakup aleyhisselamın gözlerinin açılması mucizevî bir olay mı?

Doç. Dr. Zeki Bayraktar, “Yusuf’un Gömleği Yakup’un Gözü” başlıklı çalışmasında “gözlere ak düşme” olayının körlük olmadığını, psikolojik temelli bir rahatsızlık olduğunu bilimsel kaynaklardan hareketle gözler önüne seriyor. Modern zamanın kanayan yaralarından bir tanesi de şüphesiz İslamofobidir. Kur’ânsız bir İslam anlayışıyla hareket eden bazı örgütlerin yanlışlarını “işte İslam bu” diye servis eden medya aracılığıyla tüm dünyada adeta İslamofobi pompalanıyor. Fehmi İlkay Çeçen, “Sorularla İslamofobi -1” başlıklı yazısında bu meseleyi ayetler bağlamında ele alıyor. Dergimizin sembolü haline gelen “Bir Ayetin Başına Gelenler” serisinde Dr. Fatih Orum, bu sayımızda Hûd Suresi’nin ilk ayetlerinin başına gelenleri yazıya döküyor. İlgili ayetlerin çevirilerindeki yanlışlar, tefsir eserlerinde yer alan ve adeta ayetleri katleden yorumlar, çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriliyor.

SVEAT (Süleymaniye Vakfı Eğitim Araştırmaları Topluluğu), “Kur’ân’da Eğitimle İlgili Kavramlar” konulu yazısı dizisine “Belâ/Sınama” kavramı ile devam ediyor. “Kur’ân’ı Kerim’de Sınama (Belâ) Kavramı ve Eğitimdeki Önemi” başlıklı yazıda kavramın ayetlerdeki kullanımları ve eğitimle ilişkisi ele alınmaktadır. Psikolog Züleyha Bayındır Özyurt, “Çocuklara Kur’ân’ı Anlatmak” isimli çalışmasında, anne ve babaların en büyük sorunlarından bir tanesine parmak basarak, aydınlatıcı bilgiler sunuyor. Asiye Türkan, “Gençliğin Cinsellikle İmtihanı” başlıklı yazısında, günümüz gençlerinin önündeki en büyük tehlikelerden birine, zinaya dikkat çekiyor.

Avukat Abdullah Selim Babaoğlu “FETÖ-PYD Üyeliği Boşanma Sebebi Olur mu?” isimli çalışmasında, aktüel bir konu üzerinden mevcut yasaları anlamamıza yardımcı oluyor. Atasoy Müftüoğlu, “Bilinç ve Ufuk Daralması” başlıklı yazısıyla bizleri derin düşüncelere sevk ediyor. Mesut Özer, “Doğu Ve Batıda Kader Ve Kadercilik” başlıklı yazısında, kadere iman meselesini deneme tarzında kaleme alıyor. Vakfımızın Farsça editörü olup kendisi de aslen bir Afgan olan Feyzullah Feyyaz, “Afganistan’da Bitmek Bilmeyen Savaşın Nedenleri Üzerine” isimli çalışmasında, Afganistan örneği üzerinden İslam alemine önemli mesajlar veriyor. Bir sonraki sayımızdaki görüşmek dileğiyle...

Türkiye Finans logosu
Taksit Taksit Tutarı Toplam Tutar
1 15 TL 15 TL
Taksit Taksit Tutarı Toplam Tutar
1 15 TL 15 TL