Alışveriş Sepeti

Kitap Detayı

Kitap Ve Hikmet Dergisi 20. Sayı, E-Dergi

Kısa Bilgi

Kitap ve Hikmet Dergisi 20. Sayı - E-Dergi

Yazar:

Stok Bilgisi: 898 adet

bu bir e-kitap
1 adet
8 TL
 

Değerli okurlarımız, Yayın hayatının beşinci yılını tamamlayan Kitap ve Hikmet’in 20. sayısı vesilesiyle dopdolu bir içerikle yine beraberiz.

Değerli hocamız Prof. Dr. Abdulaziz Bayındır, “Allah’ın Yarattığı ve İndirdiği Kitaplar” başlıklı yazısında, “ilahi kitap” kavramının kapsamına nelerin girdiğini, hikmet, tasdik, ısr, nesih, vahiy, iman ve imtihan kavramlarıyla irtibatlı olarak ortaya koymaktadır. Bu sayımızın ana teması “gayr-i müslimlerle ilişkiler” konusudur. Bu temayı yansıtan yazıları bulacağınız “güncel” kategorisi, Fehmi Çeçen’in kaleme aldığı “Sorularla İslamofobi - 2” başlıklı yazının ikinci bölümüyle başlamaktadır. Çeçen yazısında İslam’ı Kur’ân’dan tanımaya dikkat çekmektedir. Vedat Yılmaz’ın İslamofobiyi dünyaya pazarlayan ABD’nin dış politikasında dinin etkisinin ne olduğunu ele aldığı yazısı, Kur’ân’a göre din eksenli dış ilişkilerdeki sağduyu-saygı ve akıl denkleminin karşısına bugün insanlığın nasıl bir denklem kurmaya çalıştığını görmemizi sağlayacaktır.

Cemal Necm, gayr-i müslimlerle ilişkiler bağlamında, geleneğimizde baş vergisi olarak ele alınan “cizye” kavramını Kur’ân’dan hareketle ele alarak konu üzerinde yeniden düşünülmesi gerektiğini göstermektedir. Dr. Yahya Şenol, “Bize Soruyorlar” yazı dizisinin bu sayımızdaki bölümünde ehl-i kitap bağlamında yiyeceklerdeki helallik ve haramlığa dair kafa karıştıran sorulara cevap aramaktadır. 20. sayımızın “Araştırma” kategorisinde de ilginiz çekecek çalışmalar sizleri beklemektedir. Doç Dr. Zeki Bayraktar, “İstismar Edilen Musa-Kul Kıssası” başlıklı yazısında Kehf suresinde anlatılan meşhur Musa-kul yolculuğunun temelsiz tevillerle nasıl istismar edildiğine dikkat çekmektedir. Dr. Fatih Orum “Bir Âyetin Başına Gelenler” yazı dizsinin bu sayıdaki bölümünde Tevbe suresinin 122. âyetine verilen yanlış meal ve tefsirlerdeki bilgi kirliliğini işaret ederek âyete verilmesi gereken doğru anlamın ne olduğunu tespite çalışmaktadır.

Türkiye Finans logosu
Taksit Taksit Tutarı Toplam Tutar
1 8 TL 8 TL
Taksit Taksit Tutarı Toplam Tutar
1 8 TL 8 TL