Alışveriş Sepeti

Stok Bilgisi: 498 adet

20 TL

Değerli okurlarımız,

Kitap ve Hikmet’in 32. sayısı vesilesiyle yine sizlerle birlikteyiz. Dergi çalışmalarımız pandemi sürecinde çeşitli aksilikleri ve zorlukları aşmak zorunda kalmaktadır. Bundan dolayı bu sayılarımızın yayım tarihleri gecikebilmektedir. Siz değerli okurlarımızdan özür dileriz.

Dergimizin başyazısında her zaman olduğu gibi Prof Dr. Abdulaziz Bayındır hocamızın önemli bir çalışması sizleri karşılıyor. “KUR’AN’DA NAMAZ” başlıklı yazısında Prof. Dr. Abdulaziz Bayındır Hocamız, tarih boyunca insanlığın ortak bir değer olan namaz ibadeti hakkında önemli bilgiler sunuyor. Yolculuk halindeki namazın rekât sayılarını Kur’an’daki hangi ayetlerden çıkarıyoruz? Korku durumda namazın kısaltılmasının hükmü ve şartları nelerdir? Benzeri daha birçok sorunun cevabını bu yazıda bulacaksınız.

Prof. Dr. Zeki Bayraktar hocamız, “KUR’AN’IN CİNSEL TACİZ VE SALDIRGANLIKLARA KARŞI ÖNLEYİCİ TUTUMU” konulu çalışmasında, Kur’an’ın cinsel taciz ve saldırganlık konusunda ne gibi önleyici tedbirler ileri sürdüğünü, bu amaçla erkeğin ve kadının fıtratına uygun Kur’anî ilkelerin neler olduğunu, ortaya çıkan cinsel suçlar için de Rabbimizin ne gibi cezalar ortaya koyduğunu çok yönlü olarak masaya yatırıyor. Danimarka’da ikamet etmekte olan hukukçu Elif Demir Gökçe Hanım, “AVRUPA NESLİMİZE ASİMİLASYON POLİTİKASI MI HAZIRLIYOR?” başlıklı yazısında çok acı gerçekleri gün yüzüne çıkartıyor. Modernizm ve medeniyetin merkezi gibi görülen Avrupa’da Müslümanlara yönelik yürütülen Firavun kanunlarını tüm çıplaklığı ile okurlarımızla paylaşıyor.

Vakfımızın İngilizce editörü Zeynep Dönmez Hanım, “KUR’ÂN’I MUHAMMED Mİ (A.S.) YAZDI?” konulu araştırmasında Kur’an’ın Allah’tan geldiğinin delillerini yedi başlık altında topluyor ve bu konuda söylenebilecek her şeyi özet bir şekilde derliyor. Vakfımızın yayınları arasında “Kur’an’a Rağmen/Göre Kadın” isimli değerli bir kitap çalışması olan Avukat Edlira Llukaçaj Hanım, “EVLİLİK SÖZLEŞMESİ” başlıklı yazısında siz değerli okurlarımıza ayetlerden delillerle evlilik öncesi sözleşmelerin önemi hakkında önemli tespitler sunuyor.

Ayrıca bu sayımızda Dr. Yahya Şenol hocamızın hayvan kesiminde besmelenin hükmüne ilişkin kapsamlı bir çalışması, Almanca tercümesiyle ilgili dildeki Müslümanların istifadesine sunuluyor. Oldukça değerli çalışmaları barındıran bu sayımızda pek çok farklı alanda daha birçok değerli çalışma sizlerin istifadesine sunuluyor.

Av. Gökben Ateş, Can Abdullah, Ahmet Numan Sakal ve Fatma Şahiner’in sizler için kaleme aldıkları yazılarıyla önemli bilgiler edinirken bir yandan keyifli vakit geçireceğinizden eminiz.

Bereketli okumalar diliyoruz. Sağlık dolu günlerde buluşmak dileğiyle.

Türkiye Finans logosu
Taksit Taksit Tutarı Toplam Tutar