Alışveriş Sepeti

Kitap Detayı

Kitap Ve Hikmet Dergisi 20 Sayı

Kısa Bilgi

Değerli Kitap ve Hikmet okurları; 20. sayımızla yeniden beraberiz.

Yazar:

Stok Bilgisi: 996 adet

15 TL
 

Değerli okurlarımız, Yayın hayatının beşinci yılını tamamlayan Kitap ve Hikmet’in 20. sayısı vesilesiyle dopdolu bir içerikle yine beraberiz.

Değerli hocamız Prof. Dr. Abdulaziz Bayındır, “Allah’ın Yarattığı ve İndirdiği Kitaplar” başlıklı yazısında, “ilahi kitap” kavramının kapsamına nelerin girdiğini, hikmet, tasdik, ısr, nesih, vahiy, iman ve imtihan kavramlarıyla irtibatlı olarak ortaya koymaktadır. Bu sayımızın ana teması “gayr-i müslimlerle ilişkiler” konusudur. Bu temayı yansıtan yazıları bulacağınız “güncel” kategorisi, Fehmi Çeçen’in kaleme aldığı “Sorularla İslamofobi - 2” başlıklı yazının ikinci bölümüyle başlamaktadır. Çeçen yazısında İslam’ı Kur’ân’dan tanımaya dikkat çekmektedir. Vedat Yılmaz’ın İslamofobiyi dünyaya pazarlayan ABD’nin dış politikasında dinin etkisinin ne olduğunu ele aldığı yazısı, Kur’ân’a göre din eksenli dış ilişkilerdeki sağduyu-saygı ve akıl denkleminin karşısına bugün insanlığın nasıl bir denklem kurmaya çalıştığını görmemizi sağlayacaktır.

Cemal Necm, gayr-i müslimlerle ilişkiler bağlamında, geleneğimizde baş vergisi olarak ele alınan “cizye” kavramını Kur’ân’dan hareketle ele alarak konu üzerinde yeniden düşünülmesi gerektiğini göstermektedir. Dr. Yahya Şenol, “Bize Soruyorlar” yazı dizisinin bu sayımızdaki bölümünde ehl-i kitap bağlamında yiyeceklerdeki helallik ve haramlığa dair kafa karıştıran sorulara cevap aramaktadır. 20. sayımızın “Araştırma” kategorisinde de ilginiz çekecek çalışmalar sizleri beklemektedir. Doç Dr. Zeki Bayraktar, “İstismar Edilen Musa-Kul Kıssası” başlıklı yazısında Kehf suresinde anlatılan meşhur Musa-kul yolculuğunun temelsiz tevillerle nasıl istismar edildiğine dikkat çekmektedir. Dr. Fatih Orum “Bir Âyetin Başına Gelenler” yazı dizsinin bu sayıdaki bölümünde Tevbe suresinin 122. âyetine verilen yanlış meal ve tefsirlerdeki bilgi kirliliğini işaret ederek âyete verilmesi gereken doğru anlamın ne olduğunu tespite çalışmaktadır.

Erdem Uygan “Yanılırız Diye Açıklamayı Allah Yapıyor” başlıklı yazısında, Kur’ân’ı anlama ve hikmete ulaşmak için ekip çalışmasının önemine, bu ilkenin ihlal edilmesi halinde ne tür sonuçlarla karşı karşıya kalınabileceği örneğinden hareketle dikkat çekmektedir. Aydın Mülayim, Şiî kaynaklarındaki “Ehl-i Beyt kavramı ile imamların masumiyeti” konusunu Kur’ân açısından eleştiriye tabi tutmaktadır. Muharrem Erhan Koyuncu, “Hz. Meryem ve Tasdik” başlıklı yazısında Kur’ân’ın Hz. Meryem’le ilgili çeşitli âyetlerini tasdik bağlamında okumanın önemini ortaya koymaktadır.

Efe Mısırlı, 7 Ekim 2017’de Hilal TV’de yayınlanan “Hikmet Çalışmaları” programında ele alınan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikalarının hükmüne dair program notlarını ilgilenenler için makale haline getirdi. Bize de bu çalışmayı dergimizin “Ekonomi” kategorisine alarak sizlere ulaştırmak düştü. Dergimizin “Deneme” kategorisi de bu sayımızda oldukça yoğun. Prof. Dr. Viktor Yefimov’un kaleme aldığı “Kur’ân ve Medenî Gelişim Tasarısı” başlıklı yazı farklı bir bakış açısıyla Kur’ân okumanın güzel bir örneğini oluşturmaktadır.

Feyzullah Feyyaz, tarihi serüveni ve yayıldığı coğrafya da işaret ederek, Taliban ideolojisinin beslendiği kaynaklara dair bilgilendirici bir yazıyı kaleme aldı bizler için. Hatice Bayındır, “Kader Diyemezsin Sen Kendin Ettin” başlıklı yazısında “gerekeni yapma” ile “geleneksel kader anlayışı” arasındaki farka dikkat çekmektedir. Öte yandan Bekir Sağlamer’in “Müslüman Genç” ve Asiye Türkan’ın “Kendine İyi Bak Nesli ve Ben Nesli” başlıklı yazıları da ilginiz çekecek. Keyifli okumalar diliyoruz. Bir sonraki sayımızda buluşuncaya dek Allah’a emanet olunuz.

Türkiye Finans logosu
Taksit Taksit Tutarı Toplam Tutar
1 15 TL 15 TL
Taksit Taksit Tutarı Toplam Tutar
1 15 TL 15 TL